Κόκκινες Σελίδες #0,2

02Κόκκινες Σελίδες #0,2 (Συλλογικό) 2,0 € – Μη διαθέσιμο

Ο Κέυνς είναι πολύ περισσότερα από οικονομολόγος. Είναι ένας απ’ τους κορυφαίους φιλοσόφους της καπιταλιστικής πολιτικής οικονομίας για τον 20ό αιώνα.
Η ιδιαιτερότητα και η αξία του είναι ιστορικές. Οφείλονται στον καινοτόμο τρόπο με τον οποίο “διάβασε” τα προβλήματα του καπιταλισμού στον Μεσοπόλεμο, παρότι οι θεωρητικές του καταβολές ήταν, τόσο πολιτικά όσο και επιστημονικά, κλασσικές. Γιατί ο Κέυνς, με ένα λαμπρό όνομα παραδοσιακού φιλελεύθερου οικονομολόγου, ήταν ο πρώτος που συνέλαβε με συνθετικό τρόπο τις πραγματικές διαστάσεις των αλλαγών στον καπιταλιστικό τρόπο παραγωγής, τις διαστάσεις των αλλαγών που είχε δημιουργήσει η ίδια η ανάπτυξη. Και συνέλαβε αυτές τις αλλαγές, την έκταση και την έντασή τους, όχι τόσο σαν τεχνικό πρόβλημα όσο, κυρίως, σαν πολιτικό.
Οι “κόκκινες σελίδες” είναι μια σειρά εκδόσεων για εργατική χρήση: εκθέτουμε απόψεις και θέσεις της οργανωμένης εργατικής αυτονομίας στην ελλάδα σχετικά και γύρω απ’ την κρίση, αλλά συνθέτουμε επίσης μια συγκεκριμένη ιστορική / πολιτική προσέγγιση τόσο της κρίσης όσο και του δίδυμου σκέλους της, της (καπιταλιστικής) αναδιάρθρωσης. Ορισμένα απ’ τα περιεχόμενα των κόκκινων σελίδων είναι επανεπεξεργασμένα κείμενα που έχουν δημοσιοποιηθεί με τις υπογραφές του Block, των μητροπολιτικών συμβουλίων αυτόνομων, της συνέλευσης του πλάνου 30/900, σε κάποιο βαθμό της συνέλευσης game over, και του περιοδικού Sarajevo. Η σύνθεση των κόκκινων σελίδων συμπληρώνεται με χρήσιμες μεταφράσεις καθώς και νέες αναλύσεις.
Η ευθύνη της έκδοσης και της διακίνησης των κόκκινων σελίδων ανήκει στη “Λέσχη Κατασκόπων του 21ου Αιώνα “. Η ευθύνη του περιεχομένου τους, όπου δεν αναφέρεται κάτι διαφορετικό, ανήκει στον επιμελητή της σειράς.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *