Ανοιχτό κάλεσμα σε συντονισμό δράσης(10 Ιουνίου) ενόψει της πανελλαδικής μέρας αλληλεγγύης στον Τάσο Θεοφίλου (24 Ιουνίου)

Η Κατάληψη Ελαία στην Κέρκυρα έχει καλέσει σε πανελλαδική ημέρα αλληλεγγύης στον αναρχικό κομμουνιστή Τάσο Θεοφίλου στις 24 Ιουνίου.

https://katalipsielaia.squat.gr/2017/05/30/%CE%BA%CE%AC%CE%BB%CE%B5%CF%83%CE%BC%CE%B1-%CF%83%CE%B5-%CF%80%CE%B1%CE%BD%CE%B5%CE%BB%CE%BB%CE%B1%CE%B4%CE%B9%CE%BA%CE%AE-%CE%B7%CE%BC%CE%AD%CF%81%CE%B1-%CE%B1%CE%BB%CE%BB%CE%B7%CE%BB%CE%B5%CE%B3/

Ο αναρχικός κομμουνιστής Τάσος Θεοφίλου δικάζεται σε δεύτερο βαθμό από τις 21 Νοεμβρίου 2016, μετά από έφεση τόσο δική του όσο και “υπέρ του νόμου” από τον εισαγγελέα παναγιώτη δράκο. Η εισαγγελέας έχει προτείνει καταδίκη για ανθρωποκτονία σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, απόπειρα ανθρωποκτονίας, ληστεία, συμμετοχή στη Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς, οπλοκατοχή και πλαστογραφία. Ο Τάσος Θεοφίλου αρνείται από την πρώτη στιγμή τις κατηγορίες και σε πρώτο βαθμό είχε αθωωθεί για πολλές από αυτές. Λόγω της εκδικητικής έφεσης “υπέρ του νόμου” όμως, εξετάζονται όλες από την αρχή, με ό,τι σημαίνει αυτό. Η σαθρότητα του κατηγορητηρίου, πράγμα εμφανές στη δικογραφία, αναδεικνύει για μας την πολιτική και εκδικητική φύση της δίωξης του συντρόφου. Ο Τάσος Θεοφίλου δικάζεται αποκλειστικά και μόνο για τις ιδέες του.

Χαιρετίζουμε και επικροτούμε την πρωτοβουλία των συντρόφων από την Κέρκυρα. Καθώς κρίνουμε σημαντική τη συγκεκριμένη δικη και την προοπτική μιας πανελλαδικής ημέρας αλληλεγγύης, επιλέξαμε να πάρουμε την πρωτοβουλία να καλέσουμε τις συλλογικότητες και τον κόσμο του αγώνα της πόλης του Ρεθύμνου σε ανοιχτό συντονισμό δράσης το Σάββατο 10 Ιουνίου στις 21:00 στο Στέκι Πολιτιστικών Ομάδων.

Laboratorio Influenza

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *